Minder kilometers? Check uw autoverzekering!

Ongeveer tweederde van alle Nederlanders werkt grotendeels thuis. Daardoor maken veel autobezitters aanzienlijk minder kilometers dan vroeger. Geldt dat ook voor u? Dan kan het interessant zijn om uw autoverzekering te laten aanpassen. 

Oogpunt gezien vanaf bestuurder auto vasthouden aan het stuur van een auto
Nieuws
Datum: 06-04-2021

De premie van uw autoverzekering is namelijk ook afhankelijk van het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Logisch, want hoe meer u op de weg bent, hoe groter de kans op schade. Nu veel mensen thuiswerken, neemt dat aantal kilometers structureel af. Daardoor kunt ook u misschien wel besparen op de premiekosten. 

Misverstand 

Veel autobezitters nemen het zekere voor het onzekere. Zij schatten het aantal kilometers liever iets te hoog in dan te laag. Ze zijn bang dat ze anders misschien niet verzekerd zouden zijn. Dat is echter een misverstand, tenzij u de verzekeraar bewust heeft misleid en deze dit kan aantonen. 

Terugwerkende kracht 

Als blijkt dat het werkelijke aantal kilometers (veel) hoger is dan u heeft opgegeven toen u uw autoverzekering afsloot, moet u wel meer premie betalen. Ook over het verleden. U krijgt dan dus met terugwerkende kracht een rekening. Of de verzekeringsmaatschappij houdt het nog verschuldigde premiebedrag in op de schadevergoeding. 

Veel factoren 

Of en hoeveel u kunt besparen op de premie van uw autoverzekering hangt af van veel factoren. Naast het aantal kilometers zijn dat de dekking, de verzekeringsmaatschappij, de specifieke autoverzekering en de gemeente waar u woont.  

Meer voordeel 

Toch kan het lonen om dit te onderzoeken en eventueel over te stappen naar een andere autoverzekering die bij een lager kilometrage meer voordeel biedt. Wilt u daar advies over of komt u er zelf niet helemaal uit? Neem dan even contact met ons op. We helpen u er graag bij. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.