Het is weer tijd voor uw belastingaangifte

Het is weer zover: sinds 1 maart kunt u uw aangifte inkomstenbelasting over 2021 invullen en versturen. Uw aangifte moet voor 1 mei bij de Belastingdienst zijn.

close up van een rekenmachine, rolletje geld van 50 euro, pen, kladblok en een brief van de Belastingdienst
Nieuws
Datum: 02-03-2022

Redt u dat niet? Vraag dan voor 1 mei uitstel aan. In principe krijgt u dan vier maanden extra de tijd voor uw aangifte en heeft u dus tot 1 september de tijd om uw aangifte alsnog in te dienen.

Uitstel vragen

Er zijn drie manieren waarop u uitstel kunt aanvragen:

  1. Log in via website van de Belastingdienst, ga naar ‘Belastingjaar 2021’ en klik op ‘Uitstel voor mijn aangifte inkomstenbelasting aanvragen’.
  2. Bel met de BelastingTelefoon op nummer 0800-0543 en geef uw verzoek door aan een medewerker
  3. Download het ‘formulier Uitstel aanvragen’ op de website van de Belastingdienst. Vul dit in en stuur het op.

Rente betalen

Het nadeel van later aangifte doen, is dat u rente moet betalen over het verschuldigde bedrag. Tijdens de coronacrisis heeft de Belastingdienst verschillende rentes tijdelijk verlaagd, maar inmiddels bedraagt de belastingrente over de verschuldigde inkomstenbelasting weer 4%.

Aangifte voor 1 april versturen

Wilt u uw aangifte juist liever zo snel mogelijk afhandelen, bijvoorbeeld omdat u geld terugkrijgt? Stuur uw aangifte dan voor 1 april in. U ontvangt dan uiterlijk 1 juli bericht van de Belastingdienst.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag met raad en daad bij.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.