Aantal inbraken fors omhoog na versoepeling coronaregels

Het aantal inbraken is na het versoepelen van de coronaregels fors gestegen. In de weken nadat Nederland van het slot is gegaan, steeg het aantal inbraken met maar liefst tweederde.

Inbreker bij een raam van een huis
Nieuws
Datum: 31-03-2022

Dat blijkt uit de InbraakBarometer. De stijging volgt op een periode waarin het aantal inbraken juist met zo’n 40% afnam. Omdat de meeste mensen veel vaker thuis waren, was het voor inbrekers veel risicovoller om hun dubieuze beroep uit te oefenen.

Maatregelen

Reden te meer om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Dat doet u onder andere door te zorgen voor goed hang- en sluitwerk van deuren en ramen. Ook het plaatsen van buitenverlichting met bewegingsmelders is een goede preventieve maatregel.

Ons eigen gedrag is ook belangrijk. Sluit ramen en deuren altijd goed als u weggaat. Zelfs al is het maar om een kopje suiker te lenen bij de buren! Draai deuren op slot en vergeet ook de bovenraampjes niet.

Verzekering

Hoewel u op deze manieren het risico op inbraak kunt verkleinen, is het nooit helemaal uit te sluiten. Zorg er daarom voor dat uw kostbare spullen goed verzekerd zijn, mochten ze toch worden gestolen.

Ongemerkt neemt de waarde van onze bezittingen toe. Daarom is het verstandig om eens in de zoveel tijd uw inboedelverzekering te controleren. Vaak zijn kostbare spullen zoals sieraden, kunst en dure apparatuur namelijk maar tot een bepaald bedrag verzekerd.

Advies

Denkt u dat uw spullen onvoldoende zijn verzekerd of twijfelt u hierover? Wij kijken het graag voor u na en kunnen u adviseren over andere of aanvullende oplossingen. Neem dus gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.