Oldtimerverzekering: waar moet u op letten?

Heeft u een oldtimer? Dan is de kans groot dat die de komende tijd weer regelmatig uit de garage komt. Uiteraard wilt u uw klassieker ook goed verzekeren. Om u te helpen bij het kiezen van de juiste polis, hebben wij wat weetjes over oldtimerverzekeringen voor u op een rij gezet.

Groene oldtimer op de weg

Een oldtimerverzekering is in principe bedoeld voor voertuigen van 25 jaar en ouder. Maar er zijn ook verzekeraars die andere leeftijden aanhouden. Het voertuig kan een auto zijn, maar ook een motorfiets, een brommer of zelfs een tractor!

Beperkt aantal kilometers

In vergelijking met gewone autoverzekeringen kennen oldtimerverzekeringen wel beperkingen. Zo is het aantal kilometers dat u ermee mag rijden meestal beperkt. Vaak is dat tussen de 5.000 en 7.500 kilometer per jaar.

Alleen hobbymatig gebruiken

Verder mag u de auto vaak alleen hobbymatig gebruiken. In de praktijk betekent dit dat de verzekeringsmaatschappij afdwingt dat u ook een andere auto heeft die u gebruikt voor woon-werkverkeer, om boodschappen me te doen, et cetera. Bij veel maatschappijen moet de verzekering van die auto ook via hen lopen.

Dagwaarde of taxatiewaarde?

Sommige autoverzekeraars beschouwen oldtimers als ‘gewone’ auto’s en keren daarom bij schade of diefstal de dagwaarde of het aankoopbedrag uit. Maar er zijn ook gespecialiseerde verzekeringen, waarmee u uw oldtimer kunt verzekeren tegen de taxatiewaarde. Let daar dus goed op.

Hulp bij het kiezen van uw oldtimerverzekering

Heeft u vragen over de oldtimerverzekering van uw keuze, de voorwaarden of de verschillen tussen de diverse oldtimerverzekeringen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder bij het vinden van de beste verzekering voor uw oldtimer.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.