Make-over woonkamer hoeft geen kapitalen te kosten

Bent u een beetje uitgekeken op uw inrichting? Spreken de kleuren van uw huiskamer u niet meer aan? Dan wordt het tijd voor een make-over! Wij hebben vijf tips voor u verzameld waardoor uw restyling ook nog eens vriendelijk is voor uw portemonnee! 

Make-over herinrichting woonkamer

Tip 1: Begin met ‘schuiven’ 
Dit is de voordeligste methode van allemaal. Begin eens met een andere opstelling van uw meubels. Zet de bank tegen een andere wand en richt vanuit dit nieuwe perspectief de woonkamer opnieuw in. Of verwissel de zit- en de eetkamer van plaats. Het is opmerkelijk hoe groot het effect van zo’n eenvoudige verandering kan zijn! 

Tip 2: Likkie verf doet wonderen 
Kleur heeft een enorme impact op de sfeer van een ruimte. Speel daar dus mee! Geef één of meer wanden eens een andere kleur. Bent u een durfal? Ga dan op zoek naar spannende contrasten. Houd er wel rekening mee dat een donkere kleur op de muur een ruimte kleiner doet lijken.  

Tip 3: Ruim de zolder op 
Wedden dat er op uw zolder of in uw berging nog tal van leuke accessoires liggen waarvan u het bestaan waarschijnlijk al vergeten bent? Iets waar u tien jaar geleden op uitgekeken was, maar wat nu misschien wel juist een blikvanger kan zijn in uw nieuwe interieur! 

Tip 4: Accenten 
Ook een andere accentkleur kan uw woonkamer er heel anders doen uitzien. Zeker als die nogal verschilt van de huidige. Koop bijvoorbeeld wat bloempotjes en vaasjes in knallend oranje als u nu vooral blauwe of groene tinten in uw interieur heeft. Of leg een bont vloerkleed op uw parket- of laminaatvloer. Succes gegarandeerd. 

Tip 5: Hergebruik! 
Kringloopwinkels in Nederland kunnen het aanbod haast niet aan en dat is goed nieuws voor u! De kans is namelijk groot dat u er een leuk meubelstuk of een andere eyecatcher vindt die uw interieur net dat beetje extra geeft. En dat meestal voor habbekrats! 

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.