Huis verduurzamen? Subsidiepotten opnieuw gevuld!

De subsidieregels voor het verduurzamen van woonhuizen zijn flink verruimd. Als u uw woonhuis op meerdere manieren duurzamer maakt, kunt u 30% van de kosten vergoed krijgen.

het dak wordt geisoleerd

De nieuwe regels zijn op 1 januari 2022 ingegaan. Voor die tijd bedroeg het subsidiebedrag nog 20% van de kosten. De verhoogde subsidie blijft in elk geval tot en met 2024 bestaan.

Isoleren
De nieuwe regeling maakt deel uit van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). U kunt er gebruik van maken als u investeert in een (hybride) warmtepomp, een zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en isolatiemaatregelen. Onder isolatie vallen of HR++glas en vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Tenminste twee maatregelen
U komt alleen in aanmerking voor subsidie als u zelf in het huis woont waarvoor deze is aangevraagd. En u moet tenminste twee maatregelen treffen. Meer informatie en een stappenplan vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Isoleren loont
Isoleren is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Dat geldt in het bijzonder voor spouwmuur- en vloerisolatie. De kosten van spouwmuurisolatie bedragen tussen de € 800 en € 2.000. Dat bedrag verdient u in vier tot vijf jaar weer terug, waardoor het rendement 20 tot 25% is!

Vloerisolatie kost gemiddeld zo’n € 1.600 en verdient zichzelf in een jaar of negen terug. Dat is nog altijd een rendement van 11%. Kom daar maar eens om bij een spaarrekening.

Spaargeld of anders?
Als u uw huis gaat verduurzamen, kunt u daarvoor spaargeld gebruiken. Doet u dat liever niet? Dan zijn er ook andere mogelijkheden om uw duurzame huis te financieren. Wilt u hier meer over weten? Neem dan even contact met ons op. We helpen u graag verder.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.